Fastigheten

Fastighetsskötsel

Föreningen har hjälp av Energibevakning för skötsel av fastigheten. Om du ser nåt som bör åtgärdas bör du primärt kontakta ansvarig person från styrelsen. För akuta ärenden bör dock Energibevakning kontaktas på telefonnummer 08-647 66 10 (vardagar 07-16).

Övrig tid nås de på journummer 0771-47 66 10. Tänk på att det innebär en stor merkostnad för föreningen att ringa under jourtid. Använd sunt förnuft.

Det är även Energibevakning som hjälper dig med att byta namnmärkning på brevlådan eller dörren.

Märk väl att fastighetsskötaren inte ansvarar för sådant som sker innanför din ytterdörr. Ärenden som rör din lägenhet bekostar och ansvarar du som lägenhetsinnehavare själv för. Du kan med fördel använda Energibevakning även för dina åtgärder i din lägenhet och få faktura faktura från dem.

Tvättstugor

Föreningen har två stycken superfina tvättstugor. Båda är utrustade med arbetsbänk, dubbla tvättmaskiner, manglar, torktumlare samt stora och rejäla torkskåp. Dessutom finns det en grovtvättstuga som förutom torkskåp har tvättmaskin och torktumlare som klarar av tyngre tvätt såsom mattor. Du kan boka alla tvättstugor efter behov med hjälp av den bokningsbricka du har kvitterat ut eller har fått av föregående ägare vid inflyttningen. OBS - Det är samma bricka som används för inpassering genom porten som används vid tavlan utanför tvättstugorna samt för inpassering i tvättstugorna.

Tvättstugan skall städas efter användning – det finns sopborste och golvmopp för detta ändamål.

Avslutningsvis en klassiker:
Glöm inte att rensa luddfilter i torktumlarna

För instruktioner hur du beställer nyckelbricka för att kunna boka och komma in i tvättstugan läs mer längre ned under denna sektion eller klicka på länken Fjärrkontroller och Nyckelbrickor. Med hjälp av nyckelbrickan kan du komma in i tvättstugorna samt boka tvättider vid terminalen utanför.

Gården & Grillen

Vi tycker att vi har Stockholms trevligaste arkitektritade utegård. Vi har en trädgårdsfirma som sköter gården och marken runt vår fastighet.

Städdagarna annonseras i fastigheten och det brukar vara en trevlig möjlighet att träffa grannar och umgås. Om du inte har möjlighet att närvara vid städdagen är det uppskattat om du kan meddela detta med en lapp i styrelsens brevlåda i 57:an. Detta då det underlättar planering och inköp.

Under sommarhalvåret finns en grill uppställd på gården. Kol, tändvätska etc ansvarar man själv för. Man kan inte boka utan det är fritt fram för alla föreningens medlemmar att disponera grillen. Tänk på att göra rent efter dig och töm gärna grillen på aska. Vi grillar inte efter klockan 21.

Det finns en trädgårdsansvarig (medlemmar finner kontaktuppgifter under styrelsen) som ansvarar för koordinering, beställningar samt gemensamma städdagar.

Om du har barn, se gärna till att leksaker plockas ihop efter lek.

Gratis WIFI finns tillgängligt på gården. Lösenordet är portkoden två gånger utan mellanslag.

Om du har hund, var vänlig och sköt rastandet utanför gården.

Garage

Du kan hyra garageplats i garaget som finns på nedre källarplan. Avgiften är för närvarande 1600 kr per plats och månad, för föreningens medlemmar. Vänd dig till Gärmund som hanterar kö, uthyrning och kontrakt:  garage@kampementparken.se

I mån av plats hyr föreningen även ut parkeringsplatser till externa parter som inte bor i föreningen, men då är priset mer marknadsanpassat till 2000 kr (inklusive moms) per plats och månad.

Har du funderingar kring laddning av elbilar så läs mer nedan och/eller kontakta köansvarig här.

Då vi har ronderande väktare med hund som patrullerar garaget nattetid så måste du alltid kunna legitimera dig när du rör dig i källare och garage. Din identitet kontrolleras för att säkerställa att du är boende i föreningen eller hyr en garageplats hos oss.

Vi har också installerat kameraövervakning i garaget. Läs mer om detta här.

Förråd

Det ingår ett gallerförråd till varje lägenhet. Det finns även ett flertal extraförråd för uthyrning. Önskar du hyra ett extraförråd kan du vända dig till Gärmund på garage@kampementparken.se för att kontrollera tillgänglighet, kö och priser.

Detaljerade regler för hur kön hanteras finns beskrivet här för medlemmar.

Du kan se mer information om dina kontrakt och avier på nabo.se.

Cykelförvaring

Föreningen har 3 cykelrum. Vänligen nyttja det som ligger närmast din uppgång så att vi får en proportionerlig fördelning av var cyklar förvaras.  

Vinterleksaker som kälkar, pulkor etc får också förvaras i cykelrummen men skall tas bort efter vintersäsongen för att ge plats åt cyklar. 

Föredrar du att förvara cykeln ute så finns ett antal cykelställ på gården. Vänligen lås inte fast cyklar i räcken då detta försvårar framkomlighet för rullstolar, barnvagnar etc.

Inför varje gårdsstädning markeras alla cyklar med en "tag". Vill du ha kvar din cykel så glöm inte att plocka bort denna. Annars kommer cykeln att ställas undan. Syftet med detta är att rensa ut cyklar som ingen använder.

Sophantering

För hushållsavfall har vi tre sopkasuner på gården. Du låser upp och låser antingen med din lägenhetsnyckel eller med en källarnyckel (HN). Återvinningsmaterial såsom papper, plast, kartonger, flaskor, tidningar och metall kan kastas i föreningens miljörum vid stora entrén. Sortera enligt angivna skyltar.

För övrigt avfall exempelvis vid renovering, större mängder kartonger mm hänvisar vi till exempelvis återvinningscentralen Roslagstulls Återbruk (Cedersdalsgastan 7). Mer information finns på Stockholms Stads hemsida. Om man har svårt att själv frakta bort grovsopor finns det företag som hämtar grovsopor till exempel ”Orkar inte” www.orkarinte.se. Dessutom har vi alltid en container tillgänglig under föreningens städdagar. Läs mer under nyhetssektionen när nästa städdag går av stapeln.

Det är absolut förbjudet att ställa ned annat material i återvinningsrummet än sådant som det finns namngivna behållare för. Du kan INTE ställa gamla möbler, elavfall, byggskräp eller kemikalier där. Det orsakar föreningen stora kostnader som drabbar alla medlemmar.

TV

Kabel TV från Tele2 ingår också i hyran utan extra kostnad. Analoga baskanaler finns, men det ingår också en digitalbox (kostar inget extra och beställs från Tele2 vid inflyttning) och ett kanalkort. Varje hushåll har tillgång till Tele2:s basutbud plus 8 valfria digitala kanaler som kan bytas på månadsbasis via Tele2:s hemsida. Många av kanalerna finns tillgängliga i HD. Det utbud som varje hushåll valt kan också kommas åt via webben och Tele2:s Android/iPhone appar, eller visas högupplöst via många mediaspelare såsom t.ex. ChromeCast.

Vid inflyttning (vid ett tillfälle per hushåll) ingår antingen en kabel-TV box, eller en CA-modul som kopplas in i moderna TV-mottagare, utan extra kostnad. Kontakta Tele2 så skickar de på posten.

När du har kontakt med Tele2 så tänk på att de inte alltid har koll på våra ramavtal. Mer information finns på nabo.se under dokumentsektionen.

Nycklar och låssystem

Information om hur du:

...står beskrivet under nabo.se under dokumentsektionen. Logga in med Bank-ID.

Bredband

Under 2011 installerade föreningen ett eget fastighetsnät (fiber) med Gbit/s-prestanda. Föreningen upphandlar regelbundet bästa internetleverantör och för närvarande är vi anslutna via Bahnhof. Alla lägenheter har ethernetuttag och 1Gbit/s (ungefär 1000Mbit/s) prestanda ingår i hyran utan extra kostnad. Det går bra att använda de flesta moderna WIFI-routrar, alternativt kan utrustning beställas från Bahnhof. Bahnhof ansvarar för tjänsten och deras kundservice hjälper till vid frågor och problem.

Det går också bra att logga in på "Mina Sidor" för att administrera övriga tjänster som ingår i vårt avtal.

Laddning av Elbil

Föreningen har nyligen installerat laddplatser i garaget till de som anmält behov. Laddplatsen kostar 300 kr/månad, utöver garageplatsavgiften. Elförbrukningen tillkommer till självkostnadspris. Vi ser gärna att så många som möjligt har elbil och laddplats i garaget. Anmäl gärna intresse på garage@kampementparken.se .

Balkong & Markis

Husets arkitekt har valt ut 4 grå nyanser för balkongskydd och markiser. Vill du beställa någon av dessa kan du få rabatt via Solskyddskompaniet AB 08-778 10 20.

Tänk på att blomlådor ska hänga på balkongens insida så att de inte faller till marken om olyckan skulle vara framme. 

Disponering av gård och gemensam entré

Det är många som väljer att hålla fester och tillställningar på gården och i vår entré. Det brukar alltid gå bra att ordna. Kolla först med styrelsen. Det brukar också gå bra att låna föreningens bord och stolar vid behov. Många väljer också att sätta upp en lapp för att informera övriga boende, vilket brukar uppskattas.

Service för boende

Har du någonting som behöver fixas i din lägenhet? Det kan röra sig om ett eluttag som behöver flyttas eller lagas, blandare som läcker eller avlopp som behöver rensas, krokar som behöver sättas upp etc. Det är var och ens eget ansvar som boende att sköta denna typ av underhåll av våra egna lägenheter.

Vi vill dock passa på att upplysa nya medlemmar om att det som boende går bra att kontakta Energibevakning så kan de komma förbi och hjälpa till. Du kommer att debiteras för arbetet på din nästa hyresavi men det brukar bli mer kostnadseffektivt än att anlita externa hantverkare.

Om du hyr lägenheten i andra hand så måste du prata med bostadsrättsinnehavaren innan du beställer arbeten så att ni kan komma överens om vem som betalar.